Neem vrijblijvend contact met ons op

Formularz kontaktowy

Name

Gevel in textiel

Technisch textiel

Een gevel in textiel leent zich perfect voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Een bestaande gevel krijgt in no-time een nieuwe look, en ook bij nieuwbouwprojecten creëer je met een gevel in textiel een apart, indrukwekkend geheel. Door te spelen met dynamische vormen, krijgt een statisch gebouw een speelse twist. 

Van ontwerp tot realisatie

 • We vertrekken van een aangeleverd ontwerp, of stellen zelf een ontwerp voor. 
 • We snijden, lassen en produceren vervolgens het doek van de gevelbekleding op maat. 
 • Ook voor het plaatsen van de gehele constructie kunt u rekenen op ons in-house montageteam. Kwaliteitsgarantie over de hele lijn!

Gevel in textiel – voordelen op een rijtje

 • Maatwerk
 • Stevige, lightweight structuren
 • Isolerend effect
 • Zonwerend effect
 • Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten
 • Onderhoudsarme gevel

Maatwerk 

Een gevel in textiel kan geplaatst worden tegen bijna elk gebouw, onafhankelijk de afmetingen. Zelfs de meest complexe ontwerpen kunnen we realiseren.

Voor de uitvoering van het doek zijn er verschillende mogelijkheden: 

 • Een in de massa gekleurd doek. Zie ons standaard aanbod. 
 • Combinatie van verschillende in de massa gekleurde doeken om een kleurvariatie te bekomen.
 • Bedrukt doek op basis van een ontwerp naar keuze.

Wij komen, indien gewenst, de situatie bij u bekijken om een oplossing op maat voor te stellen. 

Stevige, lightweight structuren

Een gevel in textiel is licht in gewicht, waardoor de ontwerpmogelijkheden niet snel beperkt worden. Doordat het doek in textiel strak wordt opgespannen d.m.v. diverse opspanmechanismes via profielen , creëren we een stevige constructie. Deze elementen worden bij projectaanvang mee ontwikkeld of zijn standaard voorhanden, zodat alles versmelt tot een mooi geheel.

Gedurende het gehele project werken we nauwgezet samen met een studie- en adviesbureau die bij elke aanpassing de nodige berekeningen maakt. 

Isolerend 

De gevel in textiel heeft een isolerend effect in zowel de zomer als de winter. Dankzij de zonwerende gevelbekleding warmt het gebouw ‘s zomers minder snel op. In de winter zorgt het doek voor een isolerend effect waardoor het minder snel zal afkoelen binnen. 

Zonwerend 

Indien gewenst kunnen ruiten worden uitgespaard. Wanneer u hier niet voor kiest, verkrijgt u een goede zonwering. Er komt nog steeds veel licht binnen, en het zicht naar buiten blijft heel goed behouden.

Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten

Rekening houdend met alle voorgaande puntjes, spreekt het voor zich dat een gevel in textiel zich perfect leent voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Onderhoudsarme gevel

Dankzij het zeil dat voor de gevel is gespannen, zullen het gebouw en de ruiten minder in aanraking komen met regen. Dit resulteert in ruiten die langer proper blijven. Bovendien wordt de gevel in textiel dankzij de regen/sneeuw natuurlijk gereinigd, waardoor u zelf geen onderhoud hoeft te voorzien.

Architecturale oplossingen 
op maat
van ontwerp tot realisatie

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Industriële toepassingen